Acasă Externe Agenda Europeana CE adoptă concluzii privind combaterea fraudei alimentare

CE adoptă concluzii privind combaterea fraudei alimentare

DISTRIBUIȚI

152806 – 16122019 – Consiliul a adoptat astăzi concluzii privind etapele următoare în îmbunătățirea modalităților de abordare și de descurajare a practicilor frauduloase din lanțul agroalimentar.

În concluziile sale, Consiliul reamintește că un nivel ridicat de protecție este un obiectiv general al politicilor UE privind sănătatea, securitatea, protecția mediului și protecția consumatorilor și recunoaște că actualul cadru juridic al UE pentru combaterea fraudei alimentare este adecvat.

Cu toate acestea, Consiliul subliniază necesitatea unei cooperări transsectoriale continue și îmbunătățite pentru combaterea fraudei alimentare. Această cooperare ar trebui să includă nu numai autoritățile responsabile de controlul în domeniul alimentar și al hranei pentru animale, ci și autoritățile implicate în combaterea infracțiunilor financiare, autoritățile fiscale, vamale, de poliție și de urmărire penală, precum și alte autorități de aplicare a legii. În acest sens, Consiliul solicită Comisiei și statelor membre să aloce resursele adecvate pentru a asigura punerea în aplicare efectivă a legislației actuale a UE prin îmbunătățirea înțelegerii comune a criteriilor de stabilire a fraudei alimentare.

Consiliul subliniază, de asemenea, necesitatea de a promova sensibilizarea consumatorilor și de a extinde în continuare formarea privind combaterea fraudei alimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.