Acasă Politic Ciolacu zice din nou despre moțiune de cenzură

Ciolacu zice din nou despre moțiune de cenzură

DISTRIBUIȚI

            152702 – 09122019 –  Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus duminică seara, la Antena 3, că social-democrații nu vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban ”doar de dragul de a depune o moțiune”.

”Aș dori ca domnul Orban să realizeze că este la guvernare. Cu toții auzim în fiecare zi de ce nenorociri a făcut PSD. Altceva concret eu nu am auzit. Doar că nu mai ai voie să cumulezi pensia cu salariul și nu mai știu ce n-ai voie să mai faci. Domnul să o ia mai încet și să îl mai liniștească sau să îl schimbe pe ministrul Finanțelor că după declarația lui cu contabilitatea dublă a ajuns euro la 5 lei”, a declarat Ciolacu.

El a atenționat că ”dacă vor vrea să vândă CEC-ul vom depune moțiune de cenzură” și că ”este incorectă discuția privind alegerile în două tururi, să schimbi regulile în timpul jocului. Putem să discutăm pentru 2024. Dacă vor depune asumare pentru alegerile în două tururi, categoric vom depune moțiunea de cenzură. Am văzut că UDMR nu susține alegerile în două tururi”.

Ciolacu a vorbit și despre alegeri anticipate: Dacă PSD și-a dat jos două guverne, de ce nu ar face și PNL la fel, ca să ajungă la anticipate. ”A încercat și PSD, domnul Adrian Năstase, în 2003, și atunci decizia PSD a fost că nu e corect să facem când tu, ca partid, nu ești pe val. Una dintre greșelile majore ale PSD au fost schimbările de guvern Grindeanu, Tudose și toți cei 72 de miniștri și s-a văzut la alegerile europarlamentare. Alegerile anticipate pornesc când nu există o majoritate conturată”. Ciolacu a precizat că s-ar bucura dacă ar exista un conflict între Iohannis și Orban pe neînțelegerile privind alegerile anticipate.

”Guvernul Năstase a fost unul dintre cele mai bune ale României, dacă nu unul excepțional. Victor Ponta a avut o guvernare bună, la fel, pentru că era și președinte de partid, și premier. Decizia lui de a candida și nu Crin Antonescu a fost greșită și am pierdut alegerile. Decizia ca Viorica Dăncilă să fie și președintele partidului, a fost în aceeași logică, era premier. Decizia să fie ea candidatul a fost una greșită. Decizia dânsei a fost de a candida. Dânsa era cea în măsură să spună că nu candidează, chiar dacă majoritatea partidului voia. Ne-a fost frică să luăm decizii mai curajoase. Ne aflam într-o alianță de guvernare cu domnul Tăriceanu. Toate deciziile astea au influențat alte decizii. A fost o sarabandă de decizii greșite. PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a nu avea candidat cu toate că am intrat în alegeri într-o situație complicată”.

Nu în ultimul rând, Ciolacu a precizat că PSD nu e de acord cu desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. ”Cu toții am văzut cum a funcționat Justiția fără Secția Specială. Cine spune că nu au fost abuzuri. De ce ne înverșunăm să nu vedem cum funcționează Justiția de când există Secția Specială asta e o mare întrebare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.