Acasă Social Sanatate Începe repartizarea candidaților admiși la rezidențiat

Începe repartizarea candidaților admiși la rezidențiat

DISTRIBUIȚI

152809 – 16122019 – Marți, 17 decembrie, începe repartizarea candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 8 decembrie 2019, anunță Ministerul Sănătății.

Timp de trei zile, până în data de 19 decembrie 2019, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară vor alegere locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință.

Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătății a alocat, suplimentar, 2.448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară și 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilități de pregătire, iar prin ultimele reglementări adoptate de Guvern a fost creat și cadrul legal care să permită formarea unui număr record de rezidenți, atât în spitalele județene, unități medicale private și unități medico-militare. Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unitățile de învățământ superior medical acreditate.

“În condițiile unei resurse umană deficitare în sistemul medical, echipa Ministerului Sănătății a îndeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit în programul de guvernare. Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toți cei care au obținut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialități, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgență, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic am început implementarea primelor măsuri pentru a ține tinerii rezidenți în țară”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se găsește pe pagina oficială de rezidențiat www.rezidentiat.ms.ro
Lista posturilor publicate inițial a rămas nemodificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.