Acasă Politic OUG 114 va fi modificată prin asumarea răspunderii

OUG 114 va fi modificată prin asumarea răspunderii

DISTRIBUIȚI

152638 – 03122019 –   Ordonanța 114 va fi modificată prin asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului. Vor rămâne doar măsurile pentru sectorul construcţiilor.

            Suprataxarea băncilor şi a companiilor din energie şi comunicaţii, plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică şi schimbările de la Pilonul II de pensii, decise de fostul guvern, vor fi eliminate. Premierul Ludovic Orban anunţă că îşi va asuma răspunderea în parlament pentru abrogarea aproape integrală a prevederilor ordonanţei.

            Din OUG 114, care a bulversat economia din prima zi a anului, vor rămâne doar măsurile pentru sectorul construcţiilor.

            Ordonanţa a mai fost modificată şi de guvernul anterior, dar câteva prevederi lăsate afectează încă firmele din România. Patronatele aşteaptă acum să vadă cum va arăta proiectul pregătit de Guvern.

            Unii analişti economici cred că ar trebui intervenit, totuşi, şi în construcţii, unde introducerea unui salariu minim brut de 3.000 de lei, mult mai mare ca în alte sectoare, a creat dezechilibre şi pe piaţa muncii.

            Momentul asumării răspunderii va fi decis la şedinţa de guvern de la sfârşitul săptămânii, după discuţii cu liderii partidelor pe susţinerea cărora se bazează premierul, anunță TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.