Acasă Externe Agenda Europeana Pactul privind PSAC civilă: Concluzii

Pactul privind PSAC civilă: Concluzii

DISTRIBUIȚI

152716 – 10122019 –   Consiliul European a adoptat concluzii referitoare la pactul privind politica de securitate și apărare comună (PSAC) civilă, reafirmându-și angajamentul de a face PSAC civilă mai capabilă, mai eficace, mai flexibilă și mai reactivă, precum și mai strâns coordonată.

Concluziile subliniază contribuția semnificativă a misiunilor PSAC civile la pacea și stabilitatea internațională , ca parte esențială a abordării integrate a UE în materie de conflicte și crize externe. Acestea subliniază, de asemenea, necesitatea de a consolida rolul și capacitatea UE de a acționa ca furnizor de securitate prin intermediul PSAC.

În urma primei conferințe anuale de evaluare, care a avut loc la 14 noiembrie 2019 la Bruxelles, Consiliul salută progresele generale notabile înregistrate în cursul ultimului an și angajamentul ferm al tuturor părților interesate de a se conforma pe deplin pactului.

Consiliul aprobă punctele de legătură identificate în cadrul conferinței anuale de evaluare, care urmăresc să contribuie la punerea în aplicare globală a pactului, asigurând legături între diferitele domenii. Acestea urmăresc, de asemenea, să promoveze cooperarea strânsă cu partenerii relevanți, de la caz la caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.