Acasă Politic PNL va susţine anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor

PNL va susţine anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor

DISTRIBUIȚI

  152713 – 09122019 –   PNL va susţine anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor care au deja o decizie a Curţii Constituţionale, a declarat luni vicepremierul Raluca Turcan. Se va elimina astfel o inechitate crasă în sistem, a adăugat Turcan.

”Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an cheltuiţi de statul român cu pensiile speciale. În paralel cu anularea unor privilegii date pe criterii discriminatorii, venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem. O ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a explicat vicepremierul.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților va dezbate marți ăroiectele PNL și USR privind anularea pensiilor speciale, după cum a anunțat sâmbătă senatorul PNL, Alina Gorghiu, caere consideră că beneficiile rezultate din anularea pensiilor speciale vor fi ”enorme”. Acestea ar include ”stoparea stării de dezaprobare si nemulțumire în rândul majorității populației: eliminarea diferențelor foarte mari între pensia medie și cele care se impun a rămâne pensii de serviciu, eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii, alinierea legislației naționale privind sistemul de pensii cu recomandările UE”.

            Marcel Ciolacu: Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un discurs electoral și a amintit că PSD a propus un proiect de lege pentru impozitarea progresivă a veniturilor. Tot aud acest discurs electoral – desființarea tuturor pensiilor speciale cu excepții. Ori e desființare la toată lumea, ori există excepții. Trebuie o abordare mai serioasă. PSD a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a veniturilor astfel încât evitam să atacăm un drept deja câștigat. Am fi făcut o impozitare corectă, ar fi fost o singură lege și nu ar fi trebuit deschisă toată cutia Pandorei. Înțeleg abordarea actualului guvern, cu eliminarea totală, dar numai puțin de… Cu certitudine, este exclus să considerăm că pensiile militarilor sunt pensii speciale”, a declarat Ciolacu, citat de Mediafax, chiar dacă viceprim-ministrul Raluca Turcan a precizat că PNL nu va cere anularea pensiilor militarilor și magistraților.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că își menține punctul de vedere potrivit căruia parlamentarii nu trebuie să aibă niciun fel de indemnizație, chiar dacă în urmă cu o lună avea alt punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.