Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Târg de educație și știință la Măgurele

Târg de educație și știință la Măgurele

DISTRIBUIȚI

152688 – 06122019 –  Smart Lab, primul laborator didactic intelligent din Ilfov își prezintă în 6 și 7 decembrie oferta educațională în holul facultății de fizică din Măgurele, între orele 13.30 și 16.30. Echipa Măgurele Science Park le va explica elevilor, studenților și profesorilor cum să folosească scannerul și imprimanta 3 D și ce pot face cu roboții educaționali. La cerere, elevii și profesorii lor vor putea vizita sediul Smart Lab, în grupuri, în intervalul 16.30 – 17.30. Smart Lab funcționează în clădirea Institutului de Fizică Atomică.

Alături de Smart Lab, în holul Facultății de Fizică vor avea standuri și institutele de cercetare de pe platforma de la Măgurele.

De la 14.15 reprezentanții Ilfov Business Hub vor ține cursuri de afaceri pentru studenți, în amfiteatrul A4 al Facultății de Fizică.

Vineri, de la orele 13.00, are loc la Măgurele deschiderea Conferinței Naționale a Comunității “Educație pentru Științe”, în sala de festivități a Institului de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei. La eveniment vor lua cuvântul Mircea Dumitru, rectorul Universității București, Nicolae Zamfir, directorul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, Cornel Panait, rectorul Universității Maritime din Constanța și Lucian Ion, decanul Facultății de Fizică din cadrul Universității București.

Consiliul Județean Ilfov a finanțat primul laborator didactic inteligent din județ, a lansat un incubator de afaceri unde 16 tineri vor fi sprijiniți să își deschidă și să își dezvolte afaceri inovative.

Anul viitor va începe construcția parcului științific de la Măgurele – Măgurele Science Park. MSP va fi un complex de afaceri care va cuprinde spații de birouri, spații de producție și de transfer tehnologic, un centru de conferințe și chiar și un muzeu – Muzeul Viitorului. Măgurele Science Park își propune să concentreze într-un singur loc toată industria de înaltă tehnologie, pornind de la descoperirie făcute cu cel mai puternic laser  din lume, Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics, anunță CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.