Acasă Politic Cătălin Predoiu, după reuniunea JAI: ”Toate statele UE să combată corupția cum...

Cătălin Predoiu, după reuniunea JAI: ”Toate statele UE să combată corupția cum o face România”

DISTRIBUIȚI

 153159 – 27012020 –   Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat, după reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de la Zagreb, că este necesară instituirea unui mecanism de evaluare a sistemului judiciar și statului de drept pentru toate țările din Uniunea Europeană.

”În intervenția din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre, fără a exista paralelisme în acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea. Am arătat că susținerea pentru operaționalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleași standarde de integritate în toate țările membre, pentru protejarea intereselor europene și combatarea corupției cu fonduri europene”, a declarat Cătălin Predoiu.

Predoiu a afirmat că toate țările Uniunii ar trebui să preia modul în care România combate corupția în ceea ce privește folosirea banilor europeni. ”Ar fi bine ca toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție”, a spus ministrul.

Principiile dezvoltării viitoarei cooperări judiciare, a arătat ministrul român, trebuie să rămână aceleași: să fie centrate asupra cetățenilor Uniunii, să asigure facilitarea accesului la justiție, să fie bazate pe respectarea valorilor comune, a drepturilor și libertăților fundamentale și a statului de drept și să asigure consolidarea încrederii reciproce în sistemele de justiție ale statelor membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.