Acasă Social Măgurele/IRASM – Locul unde radiațiile gamma ajută la întărirea credinței și ucid...

Măgurele/IRASM – Locul unde radiațiile gamma ajută la întărirea credinței și ucid bacteriile din spitale

DISTRIBUIȚI

153089 – 20012020 –      În viața lor pe acest pământ, icoanele, chiar și cele făcătoare de minuni, au un teribil dușman de moarte, materializat sub forma cariilor de lemn, pe care doar minunile tehnologiei și științei moderne le pot eradica în întregime. Pentru a recondiționa și „revitaliza” icoanele și diversele obiecte de cult religios, înaltele fețe bisericești apelează, de ani buni, la un partener mai puțin obișnuit: Departamentul de Iradieri Tehnologicie de la Măgurele (IRASM). Aici, arma supremă care, în acest caz, nimicește în masă inamicii microscopici ai credinței, îl reprezintă teribilele radiații gamma. Acestea ”curăță” tot în calea lor, iar obiectele de cult religios se pot bucura, astfel, de o nouă ”viață”.

La IRASM, icoanele și obiectele de cult religios sunt iradiate fără milă, până ce sunt complet ”curățate” de orice microorganisme care le populează.

Așa s-a întâmplat, de pildă, în urmă cu câțiva ani, cu icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Dintr-un Lemn din Vâlcea. După ce a fost supusă intens unui bombardament de radiații, obiectul de cult a fost readus la mănăstire complet golit de carii, pentru a continua să fie admirată și venerată. De un tratament similar s-au bucurat alte catapeteseme sau icoane de la Protoieria Brăilei, mănăstirea Tismana-Gorj ori parohia Robești-Vâlcea.

Credincioșii nu au de ce să se teamă că vor străluci, brusc, în toiul nopții, după modelul trist al Cernobîlului. Icoanele sau catapetesmele nu emit radiații, iar asta se datorează tehnologiei de iradiere folosite la Măgurele.

”Radiațiile gamma pot fi utilizate în scopul ăsta”, explică Valentin Moise, șeful departamentului IRASM, care numără în prezent în jur de 30 de cercetători. ”Știm că ele sunt foarte penetrante, ele pătrund în orice material, indiferent de formă și asta te asigură că ajung unde trebuie, ca să omoare organismele și nu produc radioactivitate. Asta e foarte important”, declară Moise, care precizează că, în acest scop, este folosită o sursă radioactivă de cobalt.

Cobaltul radioactiv este utilizat, de altfel, în cobaltoterapie la tratamentul/iradierea tumorilor canceroase.

Faptul că nu produc, la rândul lor, radioactivitate, înseamnă că obiectele supuse tratamentului cu raze gamma nu prezintă pericol pentru cei din jur. – Foto: Digi24.roContinuare pe https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/locul-de-langa-bucuresti-unde-radiatiile-gamma-ajuta-la-intarirea-credintei-si-ucid-bacteriile-din-spitale-1245049

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.