Acasă Externe Agenda Europeana Numiri în cadrul Curții de Justiție a UE: a fost publicat cel...

Numiri în cadrul Curții de Justiție a UE: a fost publicat cel de al șaselea raport de activitate al Comitetului prevăzut la articolul 255 

DISTRIBUIȚI

  153081 – 17012020 –   Comitetul consultativ pentru numirile din cadrul sistemului judiciar, instituit în temeiul articolului 255 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, și-a publicat astăzi cel de al șaselea raport de activitate.

Comitetul are atribuția de a emite avize cu privire la capacitatea candidaților de a exercita funcțiile de judecător și de avocat general în cadrul Curții de Justiție și al Tribunalului. Avizele sale sunt menite să informeze guvernele statelor membre înainte ca acestea să ia decizii cu privire la numiri.

Raportul de activitate al comitetului prezintă un rezumat al activității acestuia din perioada martie 2018-octombrie 2019. Raportul include, de asemenea, informații detaliate cu privire la procedurile pe care comitetul le-a stabilit pentru evaluarea candidaților, precum și cu privire la modul în care interpretează cerințele prevăzute în tratat.

În perioada acoperită de raport, comitetul a emis avize cu privire la 43 de candidați pentru funcția de judecător sau avocat general în cadrul instanțelor UE. 29 de avize s-au referit la primele mandate, implicând o examinare amănunțită și audieri ample din partea comitetului. În total, opt avize au fost nefavorabile. Guvernele statelor membre au ținut cont de avizele comitetului în toate cazurile.

În ceea ce privește metodele de lucru utilizate de comitet, raportul cuprinde elemente noi, cum ar fi informații detaliate despre desfășurarea audierilor, informații despre tipurile de întrebări adresate candidaților, precum și despre abordarea comitetului cu privire la reînnoirea mandatelor.

Odată cu publicarea celui de al șaselea raport de activitate, comitetul și-a lansat astăzi și noul site, care oferă o imagine de ansamblu asupra activităților sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.