Acasă Externe Agenda Europeana Rețea de traficanți de migranți destructurată de autoritățile europene de aplicare a...

Rețea de traficanți de migranți destructurată de autoritățile europene de aplicare a legii

Aproximativ 10.000 de migranți transportați în Marea Britanie în camioane frigorifice

DISTRIBUIȚI
sursa foto: #EUROPOL

153145 – 23012020 – Garda de frontieră franceză, împreună cu Poliția Națională Franceză (Police Nationale) și Royal Marechaussee olandeză (Koninklijke Marechaussee), susținute de Europol și Eurojust, au destructurat o rețea de mare criminalitate implicată în traficul cu migranți.

În urma acțiunii autorităților de aplicare a legii, au fost arestați 23 de suspecți membri ai rețelei criminale (19 în Franța și 4 în Olanda), au fost percheziționate cinci adrese și au fost confiscate arme de foc și vehicule. Migranții ilegali descoperiți în timpul perchezițiilor se află în siguranță, anunța EUROPOL.

Până la 7.000 de euro pentru transportul într-un container frigorific

Membrii rețelei de traficanți sunt suspectați că au facilitat transportul a aproximativ 10.000 de migranți afgani, iranieni, irakieni-kurzi și sirieni din zonele franceze Le Mans și Poitiers în Regatul Unit. Migranții au fost transportați în condiții care le-au pus viața în pericol, ascunși în camioane frigorifice – adesea supraaglomerate – până la 20 de migranți într-un camion. Pentru o astfel de călătorie, fiecare migrant a plătit până la 7.000 euro. Plățile au fost încasate printr-un sistem bancar paravan, condus de un suspect stabilit în Olanda. În total, gruparea infracțională este suspectată că a câștigat în jur de 70 de milioane de euro profit din activitățile ilegale.

Europol a sprijinit acest caz cu maximă prioritate prin organizarea a două întâlniri operaționale, facilitând schimbul de informații și oferind suport analitic adaptat. În ziua acțiunii, Europol a detașat Franța și Olanda doi experțicare au cordonat verificarea informațiilor operaționale în timp real. Acest caz este parte a acțiunii operaționale EMPACT JOT Dunqett.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.