Acasă Externe OMS: Este nevoie de 675 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei...

OMS: Este nevoie de 675 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de coronavirus

DISTRIBUIȚI

153296 – 06022020 –Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că pentru combaterea epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus (2019-nCoV) în China și la nivel mondial este nevoie de 675 de milioane de dolari și de un plan care să acopere perioada februarie-aprilie 2020.

Cea mai mare îngrijorare a mea este că există unele țări care nu au în acest moment sistemele necesare pentru depistarea persoanelor care au fost infectate”, a declarat Tedros Adhanom, directorul general al OMS. „Este nevoie de sprijin suplimentar pentru ca sistemele de sănătate cu probleme să poată detecta, diagnostica și trata persoanele care au acest virus, pentru a preveni transmiterea de la om la om și pentru protejarea angajaților din domeniul medical, a adăugat el.

OMS propune stabilirea unui plan pentru perioada februarie-aprilie 2020, care are ca scop limitarea transmiterii virusului de la om la om, în principal în țările care ar avea probleme cu gestionarea unei eventuale epidemii, identificarea, izolarea și tratamentul pacienților și reducerea impactului economic și social al epidemiei.

Cel puțin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecției cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autoritățile. Dintre acestea, 562 de decese au fost înregistrate în China, unul în Filipine și unul în Hong Kong. Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.