Acasă Anchete Interne Noua metodă de înșelătorie informatică prin SMS

Noua metodă de înșelătorie informatică prin SMS

DISTRIBUIȚI

 153367 – 12022020 –   Datele și banii noștri pot fi furați printr-un simplu SMS. Hackerii sunt foarte creativi când trebuie să ne fure banii și datele.

Una dintre metodele folosite este Smishing, prin care atacatorii se folosesc de un SMS. Aceștia trimit mesaje înșelătoare care încurajează utilizatorii de smartphone-uri să viziteze site-uri frauduloase, să descarce amenințări informatice sau să-și divulge datele personale.

Un exemplu de SMS ar fi: „Veți fi taxat cu 2 euro lunar dacă nu vă dezabonați acum. Accesați linkul de mai jos pentru a vă dezabona”.

Este recomandat să folosiți o soluție de securitate performantă nu doar pe calculatorul personal, ci și pe telefonul mobil, spun specialiștii.

„Atacatorii și-au schimbat tactica. Dacă am început să recunoaștem mai bine tipul de fraudă prin e-mail, acum prin sms-uri suntem mai predispuși să credem acele mesaje tocmai pentru că exploatează o componentă de inginerie socială și creeaza și o presiune de timp: Dă clic aici în 24 de ore. Nu întotdeauna aceste mesaje sunt legitime. Dacă primiți sms-ul de la un număr necunoscut, ignorați acel mesaj. O măsură de securitate este să tastați acel link pe calculator, într-un browser. De obicei acele link-uri duc către formulare sau către pagini web unde sunteți avertizat că aveți telefonul infectat și, pentru a dezinfecta, trebuie să activați o aplicație, care la rândul ei este un virus”,  explică Liviu Arsene, expert în securitate. sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.