Acasă Politic Barna îl vrea pe Cioloș premier

Barna îl vrea pe Cioloș premier

DISTRIBUIȚI

 153282 – 06022020 – Alianța USR-PLUS este pregătită să participe ”cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi”, a afirmat Dan Barna, care spune că formațiunile au și o propunere de premier ”în persoana lui Dacian Cioloș”.

Cu toate acestea, prioritatea Alianței rămâne declanșarea anticipatelor. Dacă acest lucru nu va fi posibil, ”USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el”.

”Am luat act de afirmațiile președintelui României privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. La consultările de la Cotroceni delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi. Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor. Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, a scris Dan Barna, miercuri, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.