Acasă Politic Comisia Juridică din Senat a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate

Comisia Juridică din Senat a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

  153373 – 18022020 –  Senatorii PSD au propus marți, în Comisia Jurdică de la Senat respingerea ordonanța de urgență emisă de Guvernul Orban care reglementează alegerile anticipate. Cu 8 voturi pentru și 3 împotrivă (PNL,USR) a fost adoptat raportul de respingere al ordonanței. Amendamenul de respingere a aparținut UDMR și a fost votat de PSD, UDMR și ALDE.

Reprezentantul Guvernului și președintele AEP au declarat în cadrul Comisiei Juridice că susțin ordonanța privind organizarea alegerilor anticipate. În replică, președintele Comisiei Juridice, Șerban Nicolae a cerut nota de fundamentare a ordonaței.

„Există un document semnat de ministerul de Interne privind această inițiativă legislativă? Avizul Consilului Legislativ este? Nu am nevoie de persoane care nu știu parcursul acestei OUG. Eu propun să respingem proeictul de OUG și există un amendament al UDMR în acest sens. Motivarea este lipsa avizului Consilului Legislativ care invocă o decizie a Curții Constituționale care spune nesolicitarea avizului CL duce la neconstituționalitatea OUG și a hotăririlor de Guvern”, a spus Șerban Nicolae.

Raportul de respingere adoptat de Comisia Juridică va intra în dezbaterea plenului Senatului. După adoptare, proeictul de lege va merge la Camera Deputaților care este și forul decizional în acest caz.  Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.