Acasă Politic Deputatul de Ilfov Corina Bogaciu a revenit în PSD

Deputatul de Ilfov Corina Bogaciu a revenit în PSD

Bogaciu spunea în 2019 că ”Pro România este singurul loc unde se face o politică social-democrată autentică”

DISTRIBUIȚI

             153241 – 03022020 – PSD ar avea voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. După ce Georgian Pop s-a întors în tabăra social-democrată, a revenit în partid și deputatul de Ilfov Corina Bogaciu. PSD are acum 200 de parlamentari, iar cu cele 30 de voturi de la UDMR și patru de la parlamentarii care au fost în ALDE, social-democrații au șansa să dărâme Guvernul Orban la moțiunea de cenzură.

Deputatul Georgian Pop a plecat la Pro România anul trecut după ce a votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Corina Bogaciu a plecat din PSD în noiembrie 2018 și a făcut pasul în Pro România la finele lui ianuarie 2019, când declara că ”Pro România este singurul loc unde se face o politică social-democrată autentică, în beneficiul oamenilor și nu al liderilor. Cu fiecare zi care a trecut de la demisia mea din Partidul Social Democrat, mi-am întărit convingerea că am făcut un lucru bun și că doar așa îi voi putea reprezenta cu onestitate pe cetățenii din județul Ilfov care mi-au acordat voturile și încrederea lor. Cum aș putea acum să apar în fața lor, ca membră a unui partid care, prin guvernul pe care îl susține, condamnă Bucureștiul și întreaga zonă metropolitană la subdezvoltare?”, scria Bogaciu, pe Facebook.

Ea arăta că proiectele din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov, și altele asemenea referitoare la Zona Metropolitană, nu vor mai putea fi demarate în condițiile acestei subfinanțări, iar cetățenii din localitățile limitrofe Capitalei vor deveni victime colaterale într-un război politic care nu-i privește. ”De aceea, asemeni altor colegi ai mei, consider că lucrurile în PSD se îndreaptă într-o direcție greșită și cum în interior nu sunt tolerate niciun fel de idei sau opinii contrare celor ale echipei actuale de conducere, singura soluție este construirea unei alternative în afara partidului. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a mai spus Corina Bogaciu.

În noiembrie 2018, Bogaciu, alături de ceilalți doi colegi aleși la Ilfov, senatorul Emanuel Botnariu şi deputatul Constantin-Cătălin Zamfira, anunțau că demisionează din PSD, în semn de protest faţă de ”modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul”. PSD Ilfov era condus atunci de Gabriela Firea.

Prim-ministrul Ludovic Orban spune că moţiunea de cenzură citită astăzi în plenul celor două Camere ale Parlamentului ”nu are şanse să treacă” și precizează că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o eventuală demisie a sa în vederea declanşării alegerilor anticipate, chiar dacă acestea sunt ”cea mai bună soluţie pentru România”.

Orban: ”După evaluarea mea nu are şanse să treacă, doar PSD şi UDMR sprijină moţiunea, chiar dacă ar veni toţi parlamentarii nu ar fi numărul necesar, iar după evaluarea pe care o am nu există prea multe voturi care să se adauge celor din PSD şi UDMR şi e greu de presupus că vor fi prezenţi toţi parlamentarii PSD şi UDMR. Ca atare, din punctul meu de vedere, moţiunea nu are şanse”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.