Acasă Politic Întrevedere Bogdan Aurescu – Eric Stewart

Întrevedere Bogdan Aurescu – Eric Stewart

DISTRIBUIȚI

153299 – 06022020 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 6 februarie 2020, la sediul MAE, pe Eric Stewart, președintele executiv al Consiliului de afaceri Româno-American (American Romanian Business Council / AMRO).

Ministrul Bogdan Aurescu și  Eric Stewart au evaluat, cu acest prilej, stadiul și perspectivele cooperării româno-americane, fiind subliniat interesul puternic al Guvernului român și al mediului de afaceri american pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Aceste aspecte urmează să fie dezvoltate inclusiv cu ocazia misiunii pe care AMRO intenționează să o organizeze în România în a doua parte a anului 2020, la care și-au arătat interesul să participe reprezentanți ai numeroase companii americane, atât cele deja prezente în România, cât și companii care doresc să exploreze oportunitățile de investiții și afaceri oferite de țara noastră.

Ministrul român al Afacerilor Externe a solicitat interlocutorului elaborarea unui inventar al temelor de interes pentru companiile americane membre ale AMRO, de natură să ofere mai multă concretețe discuțiilor cu misiunea AMRO din acest an.

Atât ministrul român al Afacerilor Externe, cât și reprezentantul AMRO au evidențiat profunzimea cooperării  dezvoltate în ultimii ani, concretizate atât în sprijinul AMRO pentru conștientizarea în SUA a importanței României ca partener strategic, cât și în sectoare strategice ale economiei, precum industria de apărare și domeniul energiei. Ministrul Bogdan Aurescu și Eric Stewart au subliniat importanța amplificării relațiilor de colaborare între companii din SUA și companii din România, pornind de la exemplele de succes existente.

Pe agenda discuțiilor a mai figurat și tema candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv susținut activ de către AMRO și relevant pentru investitorii străini și partenerii externi ai companiilor din România. A fost discutată continuarea campaniei de sprijin a AMRO pentru acest obiectiv. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat importanța înregistrării de progrese în ceea ce privește includerea României în Programul Visa Waiver, un alt obiectiv susținut activ de către AMRO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.