Acasă Externe Întrevedere Bogdan Aurescu – Rafael Grossi 

Întrevedere Bogdan Aurescu – Rafael Grossi 

DISTRIBUIȚI

 153330 – 10022020 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut luni, 10 februarie 2020, o întrevedere cu Rafael Grossi, director general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), în marja Conferinței Internaționale privind Securitatea Nucleară – ICONS 2020, care se desfășoară la Viena, sub co-președinția României și a Republicii Panama.

Șeful diplomației române i-a adresat felicitări cu ocazia preluării, la 3 decembrie 2019, a funcției de director general al Agenției și l-a asigurat de sprijinul României în îndeplinirea mandatului.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale cooperării politice și tehnice dintre țara noastră și Agenția de la Viena, precum și subiecte de actualitate de pe agenda internațională, cu accent pe dosarul iranian, fiind evaluate perspectivele de evoluție ale acestuia.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat satisfacția părții române pentru desemnarea recentă a Institutului de Cercetări Nucleare de la Pitești (RATEN ICN) ca Centru Internațional în domeniul utilizării reactoarelor de cercetare.

Directorul general al AIEA a mulțumit părții române pentru modul exemplar în care a gestionat procesul de pregătire al conferinței ICONS 2020, negocierea declarației politice și co-prezidarea evenimentului. De asemenea, a exprimat satisfacția pentru cooperarea excelentă a Agenției cu România, ca actor important în diplomația multilaterala în domeniul nuclear.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.