Acasă Politic Orban, apel pentru românii din Italia: Să nu mai vină în România...

Orban, apel pentru românii din Italia: Să nu mai vină în România decât în situații absolut necesare!

DISTRIBUIȚI

153462 – 25022020 – Premierul desemnat Ludovic Orban a făcut un apel, luni seara, la românii aflați în Italia, cărora le-a transmis să nu mai vină în România în perioada următoare decât în situații urgente sau absolut necesare, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în rândul familiilor și prietenilor din țară:

”Cea mai mare problemă este a cetățenilor care intră în țară cu mașina proprie. Toți cei care intră sunt obligați să completeze un formular, li se cer actele de identitate, nu pot fi forțați să arate actele din Italia, dar recomandarea asta ar fi, să li se solicite și să arate actele din Italia.

Dacă vin din zonele afectate, intră automat în carantină. Dacă vin din regiunile unde există risc crescut, măsura este de izolare la domiciliu. Carantină înseamnă și carantină instituționalizată.

Am inventariat și posibilitățile de tratare, de diagnosticare. Există un sistem de diagnosticare care presupune un anumit timp (…). Nu putem forța un cetățean român din Italia să ne prezinte pașaportul sau actul de identitate românesc, dar am insistat către Poliția de Frontieră și DSP să afle cu precizie unde stă în Italia, unde lucrează, astfel încât să stabilim cu precizie dacă este cazul să luăm o măsură sau alta.

Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii.

Avem foarte multe intrări din Italia. Este un trafic mare. Românii să evite deplasările în zone cu risc mare de contaminare. Din fericire până astăzi nu este niciun cetățean român care să fie bolnav. În România nu există niciun caz confirmat. Am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și informările privind coronavirusul”. – sursa: G4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.