Acasă Externe Presedintele a semnat decretul privind acreditarea ambasadorului României în Israel

Presedintele a semnat decretul privind acreditarea ambasadorului României în Israel

DISTRIBUIȚI

153525 – 27022020
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind acreditarea lui Radu Ioanid în calitate de ambasador al României în Statul Israel, cu reşedinţa la Tel Aviv, punând capăt unei perioade de trei ani în care țara noastră nu a fost reprezentată la nivel de ambasador în Israel.

În decembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că intenţionează să îl promoveze pe Radu Ioanid pentru această funcţie.

Pe 19 februarie, Radu Ioanid a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite de politică externă pentru acreditarea sa în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Israel.

Radu Ioanid este directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internaționale din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii (Washington D.C.), funcție pe care o deține din anul 2000.

Radu Ioanid, în vârstă de 66 de ani, istoric și filozof de origine evreiască, este originar din România şi a emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

A obținut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vicepreședinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidate de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.