Acasă Politic Președintele României, Klaus Iohannis, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la...

Președintele României, Klaus Iohannis, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

  153398 – 19022020 – Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, începând cu data de 20 februarie a.c., la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Subiectul aflat pe agenda de discuții este cel referitor la Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Obiectivul reuniunii este obținerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la data de 14 februarie a.c. de către președintele Consiliului European, Charles Michel.

În cadrul reuniunii, președintele Klaus Iohannis va sublinia disponibilitatea României de a contribui la avansarea negocierilor pentru ajungerea, cât mai curând posibil, la un acord cu privire la viitorul buget european.

Președintele României va prezenta aspectele de interes prioritar pentru țara noastră în raport cu viitorul buget al Uniunii. Astfel, președintele Klaus Iohannis va reafirma susținerea României pentru un buget ambițios, preferabil la nivelul propus de Comisia Europeană, având în vedere că au fost adăugate noi obiective, mai ambițioase.

Totodată, președintele României va pleda în continuare pentru asigurarea unei finanțări corespunzătoare pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, subliniind că țara noastră trebuie să beneficieze de alocări substanțiale pentru aceste două politici, ca instrumente menite să reducă decalajele de dezvoltare între statele membre.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va susține importanța asigurării unor condiții de implementare flexibile și simplificate, care să permită beneficiarilor un acces cât mai facil la fondurile europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.