Acasă Politic O propunere pentru  comisioane bancare reduse

O propunere pentru  comisioane bancare reduse

DISTRIBUIȚI

 148153 – 16102017 –PNL a votat în cadrul Comisiei de Industrii și Servicii, amendamentul lui Virgil Popescu, deputat PNL de Mehedinți, prin care comisioanele pentru plățile în moneda Euro (plăți SEPA), făcute de cetățenii din România către alte conturi din băncile din Uniunea Europeană, nu vor mai depăși nivelul comisionelor pentru plățile în lei corespunzătoare.

În acest sens, deputatul Ion Ştefan precizează că prin acest amendament, vrâncenii și românii care doresc să trimită bani în țările UE, către rudele plecate din țară, nu vor mai plăti comisioane de până la 20 de euro la bancă pentru un transfer de bani chiar și de 100 de euro. Cetățenii vor plăti comisioane de câțiva lei.

Amendamentul are susținerea Băncii Naționale a României. De asemenea, propunerea a fost votată și în Comisia de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, tot săptămâna trecută, proiectul urmând a ajunge pentru votul final în plen, în perioada imediat următoare.

Potrivit expunerii de motive pentru această propunere legislativă, ”prin reglementarea drepturilor și obligațiilor consumatorilor și a prestatorilor de servicii atunci când se prestează servicii de plată aferente unui cont de plăti, respectiv aspecte referitoare la transparența și comparabilitatea comisioanelor percepute consumatorilor pentru conturile de plăți deținute de aceștia, la schimbarea conturilor de plăți, la facilitarea deschiderii transfrontaliere de conturi de plăți, precum și la deschiderea și utilizarea conturilor de plăți cu servicii de plăți cu servicii de bază se asigură crearea unui cadru legal echilibrat, se încurajează concurența loială și se creează premisele unei dezvoltări viitoare a activității acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.