Acasă Politic Deputatul Burciu solicită inventarierea asistenţei medicale primare din mediul rural

Deputatul Burciu solicită inventarierea asistenţei medicale primare din mediul rural

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

148615 – 15112017  – Deputatul social-democrat Cristina Burciu este preocupat de situaţia asistenţei medicale primare din mediul rural al judeţului Cluj, adresându-se în acest sens, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog.

”Populaţia din zona rurală a judeţului Cluj, ca de altfel din toată ţara, întâmpină mari probleme din cauza insuficienţei cabinetelor medicale. De asemenea, ne confruntăm cu supraaglomerarea centrelor de primiri urgenţe din reşedinţele de judeţ şi oraşele mari, unde aceşti pacienţi ajung vrând-nevrând, întrucât nu au acces la servicii medicale mai aproape de casă”, a arătat parlamentarul clujean, în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

În cuprinsul interpelării, Cristina Burciu a solicitat ministrului Bodog să-i răspundă următoarelor întrebări: ”1. Care este situaţia unităţilor medicale şi sanitare din mediul rural, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj, raportat la numărul optim?; 2. Care este deficitul de medici şi asistenţi medicali din zona rurală, în ţară şi în judeţul Cluj, în comparaţie cu media europeană a unui cadru medical/locuitori?; 3. Ce măsuri aveţi în vedere pentru rezolvarea situaţiilor lipsei asistenţei medicale primare, mai ales în zonele izolate?”.

”Consider că se impune inventarierea clară a acestei situaţii, respectiv găsirea unor soluţii pentru ca starea de sănătate a populaţiei din mediul rural să nu aibă de suferit”, a concluzionat parlamentarul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.