Acasă Politic Deputatul Pirtea, despre utopiile PSD

Deputatul Pirtea, despre utopiile PSD

DISTRIBUIȚI
foto:tion.ro

148933 – 06122017 – Intenția PSD de a reduce rata abandonului școlar cu mai bine de 50% în trei ani va rămâne acolo unde a fost lansată: pe Facebook, spune  deputatul Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat de presă.

Termenul de trei ani este utopic. În realitate, încadrarea temporală a unui asemenea demers trebuie să rezulte din analize concrete, în baza unor proiecte bine definite. În plus, ar trebui să se lucreze pe toate direcțiile, de la scoaterea românilor din sărăcie, la incluziunea socială a categoriilor defavorizate, demersuri de lungă durată, care depășesc atribuțiile Ministerului Educației. În susținerea celor de mai sus, trebuie spus că una din principalele direcții de acțiune în reducerea abandonului școlar este direcționarea masivă de investiții în învățământul profesional, unde majoritatea școlilor funcționează cu aparatură din anii 80. Un an l-am pierdut deja. Pesediștii au tăiat investițiile, iar politica lor fiscală nu a lăsat loc de așa ceva”, atrage atenţia acesta.

Potrivit deputatului, un pas în direcția corectă ar renunțarea la politizarea numirilor, deoarece până și directorii de școli din rural au nevoie de “gir politic”. În 2016, 37.5% dintre elevii din școlile rurale au luat sub nota 5 la Evaluarea Națională, comparativ cu 15% în școlile de la oraș. Discrepanțele sunt și rezultatul managementului defectuos de la nivelul școlilor, perpetuat de ingerințele politicului, lipsa de competențe fiind cu atât mai stridentă în comunitățile mici, mai spune Pirtea.

Vom avea copii la școală când românii nu vor mai fi nevoiți să emigreze, alungați de corupție și de politicile economice lipsite de predictibilitate. Anual, zeci de mii de copii pleacă peste graniță alături de familiile lor, pentru un viitor mai sigur decât le oferă guvernanții noștri. Potrivit cifrelor prezentate de autoritățile europene, din totalul tinerilor români cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, aproape 31% trăiesc în condiții de privare materială severă, iar peste 43% sunt în situație de risc de sărăcie. Este dreptul lor să-și caute un trai mai bun în țări care practică meritocrația, nu nepotismul, una dintre cele mai răspândite forme de corupție.

Problema abandonului școlar își are rădăcinile în unele dintre cele mai grave probleme ale societății românești. A-ți propune să reduci plecarea timpurie din școală cu peste 50% în trei ani este fie o gravă necunoaștere a realităților acestei țări, fie o încercare de a părea preocupați de binele românilor, din categoria „promitem, că doar nu ne doare gura”, conchide deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.