Acasă Economie Un nou corp de clădire în curtea Spitalului Bagdasar Arseni

Un nou corp de clădire în curtea Spitalului Bagdasar Arseni

DISTRIBUIȚI

 148946 – 07122017 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit ieri, la sediul Municipalitatii, cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de Tatiana Proskuryakova, director de Tara pentru Romania. In cadrul intrevederii s-a discutat despre construirea, in curtea Spitalului Bagdasar Arseni, a unui nou corp de cladire, care sa gazduiasca o structura pentru marii arsi, realizata cu fonduri dela Banca Mondiala si Ministerul Sanatatii.

Gabriela Firea: ”Ne exprimam intreaga disponibilitate pentru demararea proiectului de realizare a unui centru pentru marii arsi, extrem de important pentru pacientii care au nevoie de tratament special. Este vorba de un centru care va avea toate circuitele integrate intr-o conexiune rapida si eficienta, adaptata la ultimele descoperiri tehnologice in domeniu”.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog: ”Colaborarea intre Ministerul Sanatatii si Primaria Capitalei este esentiala pentru realizarea acestui proiect. Ma bucur ca am gasit deschidere din partea autoritatii locale pentru proiectele pe care ministerul pe care il conduc doreste sa le dezvolte in Capitala, un exemplu fiind faptul ca Municipalitatea a asigurat terenul necesar pentru construirea unui nou centru de hematologie in curtea spitalului Filantropia. Construirea de centre pentru marii arsi reprezinta o prioritate nationala”.

In cadrul intrevederii, reprezentantii Bancii Mondiale si-au exprimat de asemenea disponibilitatea de a colabora cu Primaria Municipiului Bucuresti in domeniul pregatirii antiseismice a populatiei, dar si in ceea ce priveste reabilitarea cladirilor de patrimoniu, incadrate in diverse categorii de risc seismic.

De asemenea, reprezentantii Bancii Mondiale s-au aratat interesati de finantarea proiectului denumit generic Esplanada, unde Guvernul planuieste sa construiasca un ansamblu care sa cuprinda cartierului de Justitie al Romaniei, o sala de concerte, precum si cladiri de birouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.