Acasă Social Administratie Borboly Csaba, președintele CJ Harghita: ”Anul celebrării Centenarului ar trebui să fie...

Borboly Csaba, președintele CJ Harghita: ”Anul celebrării Centenarului ar trebui să fie caracterizat de colaborare și înțelegere reciprocă, și nu de ură și isterie”

DISTRIBUIȚI

 149380 – 12012018 – În cursul zilelor trecute au apărut în două locații diferite din orașul Miercurea-Ciuc inscripții anti-maghiare. Ca urmare, în cursul zilei de 12 ianuarie președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a ținut o conferință de presă prin care a luat poziție față de acest tip de atitudine care nu face altceva decât să incite spiritele și să provoace stări de tensiune între locuitorii județului. ”Consider că acest tip de atitudine este incorectă și provocatoare, provocațiile nu fac bine nici românilor și nici maghiarilor din această zonă. Anul celebrării Centenarului ar trebui să fie caracterizat de colaborare și înțelegere reciprocă, și nu de ură și isterie”, a afirmat Borboly Csaba.

Președintele consiliului județean consideră inadecvate aceste acțiuni având în vedere faptul că guvernul din Ungaria derulează programe ample de finanțare în această zonă. În vederea sprijinirii comunității maghiare este finanțată construirea a peste 50 de grădinițe și creșe, fonduri fiind alocate și pentru activitățile sportive, culturale.

La cea de-a doua locație, Borboly Csaba a acoperit cu var inscripția încă vizibilă, îndemnându-i pe cei prezenți, dar și pe locuitori să adopte o atitudine asemănătoare în cazul în care se vor confrunta cu situații asemănătoare. ”Contrar celor afirmate această zonă există, este locuită de o populație majoritar maghiară, iar aici conviețuiesc pașnic românii și maghiarii. Trebuie să avem o atitudine pozitivă față de aceste provocări menite să creeze stări de tensiune”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.