Acasă Politic Deputatul Dumitru Oprea întreabă: Cine îşi asumă răspunderea pentru punerea în pericol...

Deputatul Dumitru Oprea întreabă: Cine îşi asumă răspunderea pentru punerea în pericol a vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţă?

DISTRIBUIȚI

 149829 – 15022018 – Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să explice motivele pentru care se înregistrează, în continuare, discontinuităţi în achiziţia tratamentului pentru imunodeficienţă.

Organizația Mondială a Sănătății a inclus imunoglobulinele pe lista „tratamentelor esențiale“ ce ar trebui să figureze pe lista medicamentelor compensate 100% și care nu trebuie să lipsească din nici o țară. În 2017, Ministerul Sănătăţii nu a reușit să acopere necesarul de medicamente pentru pacienții diagnosticați cu imunodeficiență.

În 2018, conform declarațiilor făcute, săptămâna trecută, privind planul de achiziție a dozelor de tratament, situație se pare că nu va fi remediată.

În acest context, deputatul liberal Dumitru Oprea solicită Ministrului Sănătăţii să explice motivul discontinuității achiziției tratamentului pentru imunodeficiență. De asemenea, Oprea reaminteşte că atât pacienții, cât și medicii, au semnalat în spaţiul public, de mai mult timp, apariția unei potenţiale crize a imunoglobulinei.

În aceste condiții, prof.univ.dr. Dumitru Oprea întreabă cine din conducerea ministerului îşi va asuma răspunderea pentru punerea în pericol a vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.