Acasă Politic Vizită de prezentare a ambasadorului Austriei în România la Senatul României

Vizită de prezentare a ambasadorului Austriei în România la Senatul României

DISTRIBUIȚI

149834 – 15022018 –  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, astăzi, 15 februarie 2018, cu E.S. dna Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria în România, în cadrul unei vizite de prezentare, anunță Biroul de Presă al Senatului României. Au fost trecute în revistă stadiul actual și perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale, a cooperării parlamentare, inclusiv la nivelul președinților celor două Parlamente, în vederea asigurării unei colaborări eficiente pentru pregătirea deținerii Președinției Consiliului UE de către Austria (1 iulie – 31 decembrie 2018) și România (1 ianuarie – 30 iunie 2019).
Au fost discutate și aspecte ale cooperării în plan economic, președintele Senatului exprimând încrederea că schimburile comerciale dintre cele două țări vor continua tendința de creștere.  A arătat că evoluția pozitivă a indicatorilor economici ai României și măsurile adoptate pentru stimularea inițiativei private în rândul tinerilor, constituie argumente solide în favoarea unor noi investiții străine în România și a sporirii contactelor între antreprenorii români și diaspora românească din Austria, pentru dezvoltarea de proiecte comune.
Au fost menționate rolul pozitiv și contribuția pe care membrii diasporei românești le au în societatea austriacă, președintele Senatului exprimând speranța că măsurile de reformă în sistemul social austriac, pe care noul Executiv de la Viena le-ar putea avea în vedere în viitor, nu îi vor dezavantaja, în raport cu alți cetățeni UE rezidenți, pe membrii acestei comunități bine integrate în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.