Acasă Social ITM Ilfov controlează ”leasing-ul de personal”

ITM Ilfov controlează ”leasing-ul de personal”

DISTRIBUIȚI
ITM_Ilfov

145219 – 13032018 – În perioada 19 februarie – 30 aprilie 2018 se desfăşoară Campania naţională privind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, de către agenţii de muncă temporară şi de către utilizatorii salariaţilor temporari.

Activitatea de ”leasing de personal”, desfăşurată de agenţii de muncă temporară, prin punerea la dispoziţia utilizatorilor români sau străini a unor persoane în baza contractelor de muncă temporare, reprezintă un segment important pe piaţa muncii din România.

Ţinând cont de problemele sesizate de cetăţenii români puşi la dispoziţia beneficiarilor străini prin intermediul agenţilor de muncă temporară, aduse în atenţia Inspecţiei Muncii de către reprezentanţii ambasadelor României în ţările de destinaţie, care implică detaşarea transnaţională, este necesară desfăşurarea unei astfel de campanii la nivel naţional.

ITM Ilfov efectuează controale la societăţile care desfăşoară activităţi de contractare, pe baze temporare a personalului, conform cod CAEN 7820, precum şi la angajatorii care au fost sancţionaţi pentru nerespecatrea condiţiilor legale privind desfăşurarea activităţii ca agent de muncă temporară. În domeniul relaţiilor de muncă se verifică toate contractele de punere la dispoziţie, contractele de muncă temporară, registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). Totodată, contractul dintre societatea care detaşează şi cea care utilizează salariatul/salariaţii detaşaţi transnaţional trebuie să cuprindă clauze privind securitatea şi sănătatea în muncă referitoare la instruirea salariaţilor, acordarea echipamentului individual de protecţie, comunicarea evenimentelor în care au fost implicaţi salariaţii detaşaţi, transmiterea cu celeritate a documentelor medicale şi a cercetării efectuate de către autorităţile competente, obligaţia utilizatorului de a asigura echipamente de muncă fără pericol pentru securitatea salariaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.