Acasă Social Final de proiect RO-RISK

Final de proiect RO-RISK

DISTRIBUIȚI

145228 – 13032018 – În perioada 11-13 martie a.c., la Sibiu s-a desfășurat „Conferință științifică pe tema rezultatelor proiectului și continuarea procesului de evaluare a riscurilor”, în cadrul proiectului ”Evaluarea riscului de dezastre la nivel național (RO-RISK)”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.Evenimentul s-a bucurat de participarea comenzii IGSU, parteneri din diferite ministere și instituții din țara noastră, șefi de instituții sibiene și reprezentanți ai autorităților locale, conducerea ISU Sibiu și comandanți ai unităților din subordinea IGSU.

Prin implementarea proiectului RO-RISK, reducerea riscurilor de dezastre şi creşterea siguranţei cetăţeanului sunt fundamentate printr-o metodologie unitară de evaluare a riscurilor, elaborată de IGSU împreună cu 13 instituții cu responsabilități în identificarea acestora.

RO-RISK a vizat o primă evaluare a riscurilor de dezastre la nivel naţional (cutremure, alunecări şi prăbuşiri de teren, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, incendii de pădure, accidente CBRN etc.), sub aspectul influențării siguranţei cetăţenilor, respectiv impactului social, economic şi de mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 28.837.743,26 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată din Fondul Social European reprezintă 24.219.050,75 lei.

IGSU este beneficiarul și liderul de proiect, derulat în parteneriat cu 13 instituții, cărora le-au revenit o serie de responsabilități pe timpul implementării.

Prin implementarea acestuia au fost aduse primele beneficii directe şi indirecte la nivelul comunităţilor, prin actualizarea şi creşterea calităţii planurilor de prevenire şi răspuns la situaţii de urgenţă ale autorităţilor administraţiei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.