Acasă Politic Integritatea și independența deranjează orgoliile din PSD-ALDE

Integritatea și independența deranjează orgoliile din PSD-ALDE

Marilen Pirtea: Din ce în ce mai multe semnale de alarmă vin dinspre vocile independente și nealiniate intereselor Guvernului PSD-ALDE, semnalând grave derapaje de la practicile transparente europene ale actualilor guvernanți

DISTRIBUIȚI

145800 – 16042018 – Deputatul liberal Marilen Pirtea vorbește despre o ”linia politică patologică” în comportamentul actualilor guvernați în domeniul educației. Parlamentarul spune că ”Naționalizarea Editurii Didactice și Pedagogice a transmis o undă de șoc în sistemul de educație” (…), ”Regia Autonomă Monitorul Oficial se află în disputa subordonării de către executiv sau de către legislativ, după cum o cer interesele de moment”, iar recent, guvenul și-a subordonat Institutul Națonal de Statistică după ce instituția a prezentat cifrele reale ale economiei românești, cifre care nu corespund celor anunțate de guvernanți. Din ce în ce mai multe semnale de alarmă vin dinspre vocile independente și nealiniate intereselor Guvernului PSD-ALDE, semnalând grave derapaje de la practicile transparente europene ale actualilor guvernanți”, spune deputatul Pirtea.

Prlamentarul reamntește că timp de mai mulți ani, Uniunea Eiropeană a fost indusă în eroare de Grecia prin raportările autorității naționale de statistică, care au ascuns datoria publică și că, după ce cifrele privind economia Greciei au început să fie corectate în urma sesizării de către Eurostat, s-a produs intrarea în criză.

Concluzia pe care e bine să o reținem din nedorita experiență a Greciei se referă la subordonarea instituțiilor independente și specializate, care asigură o corectă evaluare și racordare a economiei românești la cea europeană. Institutul Național de Statistică este principalul partener al Bruxelles-ului pentru publicarea în format European a datelor globale și seriilor de date specifice despre realitățile socio-economice ale României, iar orice ingerință guvernamentală în buna funcționare a INS nu va avea drept consecință decât pierderea încrederii în România, cu efecte incalculabile pentru dezvoltarea economică și atragerea de finanțări europene. Este vital ca INS să-și păstreze independența profesională și totala integritate atât față de instituțiile din România, cât și față de partenerii europeni”, mai spune Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.