Acasă Social Se sesizează cineva?

Se sesizează cineva?

DISTRIBUIȚI

 145826 – 17042018 –  

Cum își bat joc primăriile de banii contribuabilior

Primăria Sectorului 5, campioană la vrăfuirea banului public

Edilul Daniel Florea persiflează cererile locuitorilor

Cei nouă milioane de lei cheltuiti, iarna trecuta, de Primaria Generala a Capitalei pe organizarea Targului de Craciun le-ar ajunge giurgiuvenilor sa organizeze, in fiecare din urmatorii 331 de ani, evenimente care sa marcheze sarbatorile de iarna, anunță Ziare.com.

Informatiile au fost date publicitatii de Asociatia InfoCons, care a aflat cat i-au costat pe romanii din intreaga tara petrecerile date de primarii in iarna trecuta.

Din studiul Asociatiei InfoCons reiese ca fiecare dintre cele 42 de primarii de mari orase din Romania (adica cele ale resedintelor de judete, plus cea a municipiului Bucuresti – n.red.) a cheltuit, in medie, aproape 745.000 lei pentru evenimentele organizate cu prilejul sarbatorilor de iarna, in sezonul 2017-2018. Cel mai scump eveniment a fost, fara doar si poate, Targul de Craciun organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, care a costat nu mai putin de 9 milioane de lei. Alte aproape 2,9 milioane de lei au fost cheltuite de primariile celor 6 sectoare ale Capitalei, pe evenimente prilejuite de sarbatorile de iarna.

Fiecare sector a avut buget diferit, cel mai mare fiind al Sectorului 5 (1.061.749 lei), iar cel mai mic al Sectorului 2 (48.450 lei). Din calculele Ziare.com pe baza datelor InfoCons reiese ca pe un bucurestean l-au costat petrecerile organizate in oras cu prilejul sarbatorilor de iarna intre 5,31 lei si 9,6 lei, in functie de sectorul in care locuieste.

Pe un constantean, evenimentele organizate de Sarbatori l-au costat, in medie, 3,7 lei, pe un sibian 1,49 lei, iar pe un timisoarean 2,5 lei.

La polul opus, Primaria Giurgiu a organizat 11 evenimente dedicate sarbatorilor de iarna cu doar 27.136 de lei. Asta inseamna ca un giurgiuvean a platit, in medie, pentru evenimentele organizate de sarbatorile de iarna mai putin de 50 de bani.

Potrivit InfoCons, in medie, aproape 60% dintre contractele pentru organizarea acestor evenimente au fost date de primarii prin incredintare directa si doar 9,52% prin licitatie.

De menționat că Primăria Sectorului 5 organizează diverse ”manifestări culturale” la care participă doar câteva sute de oameni, în parcuri, între blocuri, cu încălcarea flagrantă a legii, primarul Daniel Florea, fost judecător, neținând cont de părerile contribuabilor care nu își pot folosi locuințele în timpul unor asemenea ”manifestații”. Primăria Sectorului 5 organizează fel și fel de manifestări în timpul cărora parcurile sunt distruse, pentru ca apoi acestea să fie reparate cu bani publici de divesre firme aproapiate de cei din conducerea instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.