Acasă Politic PNL avertizează

PNL avertizează

DISTRIBUIȚI

 145829 – 17042018 –   „În anul „20-18”, România riscă să între în incapacitate de plată a salariilor, începând cu finele trimestrului II. Fără un nou împrumut extern, tot mai scump, care să meargă direct în salarii, riscul de a intra în incapacitate de plată a salariilor este iminent” susţine deputatul Florin Roman într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, în cazul pensiilor, guvernul PSDragnea-ALDE pregătește naționalizarea Pilonului II și jefuirea românilor activi, care au acumulat o pensie privată, în speranța că vor avea o bătrânețe mai liniștită. Practic, majoritatea toxică PSDragnea-ALDE fură banii tinerilor și ai românilor care muncesc, pentru a evita riscul de a intra în incapacitate de plată a pensiilor actuale. Este ca și cum ai avea un cont la banca în care depui economii, iar statul vine și îți confiscă agoniseala de-o viață” subliniază deputatul.

“Ultima mare minciună a acestui guvern de hoți este că românii vor putea opta! Pentru ce? Când Pilonul II are în spate investiții și randament, iar Pilonul I este administrat de stat, cu un deficit tot mai mare de la an la an?! Primul semn al incapacității de plată este faptul că se mută bani din trimestrul IV în trimestrul II pentru bugetele locale, iar cele mai afectate sunt comunele sărace.

Constatăm, de asemenea, că încasările la buget au scăzut dramatic, în special, cele din accize și redevențe! Deși guvernul PSDragnea-ALDE a majorat anul trecut acciza la carburanți, veniturile la buget s-au diminuat. Astfel, avem cea mai mare creștere a prețului la combustibili din Uniunea Europeană, iar marii transportatori preferă să alimenteze în afara granițelor țării. În același timp, redevențele nu au mai fost modificate de guvernul PSDragnea, care apără interesele acționarilor dornici de profit din afara țării.

În tot acest timp, profitul lor crește în afara granițelor țării, încasările la buget scad, iar fără un împrumut extern România se îndreaptă cu pași siguri spre incapacitate de plată a salariilor la jumătatea acestui an!” se mai arată în comunicatul deputatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.