Acasă Social Protest a salariaților din muzeele publice din România

Protest a salariaților din muzeele publice din România

DISTRIBUIȚI

146352 – 18052018 – Sâmbătă, 19 mai 2018, de la orele 11.00, salariații din muzeele publice din România vor participa la o acțiune de protest prin pichetarea spațiului din fața Ministerului Culturii și Identității Naționale. Acțiunea de protest este organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media, afiliată CNS „Cartel ALFA”.

În Anul Centenarului și în Anul European al Patrimoniului Cultural, salariații din domeniul patrimoniului cultural național sunt lipsiți – și la această dată – de sporurile specifice familiei ocupaționale din care fac parte, sunt plafonați la o salarizare ce nu reflectă importanța, constrângerile, responsabilitățile și complexitatea muncii lor, iar o parte dintre ei au suferit scăderi dramatice de venit prin efectele legii salarizării unitare şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media atrage atenția asupra acutizării problemelor din sectorul muzeal și al patrimoniului cultural național și solicită decidenților politici măsuri urgente de remediere a situației, se arată într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

  1. Credeţi că pe mulţi dintre politicieni îi interesează muzeele? Ei o duc foarte bine şi fără cultură.
    Cu atât mai puţin condiţiile de lucru ale salariaţilor muzeelor. Înţeleg ei ce înseamnă să lucrezi cu obiecte vechi? Că eşti expus permanent bolilor grave?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.