Acasă Externe Secretarul de Stat George Ciamba la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

Secretarul de Stat George Ciamba la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

DISTRIBUIȚI

 146354 – 18052018 – Secretarul de Stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euroatlantic, George Ciamba, participă la reuniunea Comitetului Miniştrilor (CM) al Consiliului Europei, care se desfăşoară la Elsinore/Danemarca, sub mandatul Preşedinţiei Danemarcei.

Reuniunea de la Elsinore marchează și transferul președinției Comitetului Miniștrilor, de la Regatul Danemarcei la Republica Croaţia (mai – noiembrie 2018).

În perspectiva acestei reuniuni au fost demarate discuții în vederea lansării unui proces de reformă privind viitorul Organizaţiei pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă Consiliul Europei.

Totodată, principalul subiect de dezbatere de pe agenda ministerialei este reprezentat de consolidarea securităţii democratice în Europa. Discuţiile se concentrează pe construirea încrederii în democrațiile europene – reacția la provocările reprezentate de rasism, xenofobie, excludere socială, extremism și populism, combaterea terorismului – consolidarea răspunsului pan-european, protecția victimelor actelor teroriste, migrația, conflicte și crize în Europa.

O atenţie specială este acordată garantării constante a eficacității sistemului Convenției Europene a Drepturilor Omului, politicii Consiliului Europei față de regiunile învecinate, precum şi cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.

Comitetul de Miniştri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre cele 47 de state membre ale CoE. Președinția CM este deținută pentru o perioada de 6 luni de fiecare stat membru al Consiliului Europei în ordine alfabetică. Din anul 2004 sesiunile ministeriale au loc o singură dată pe an.

România a fost invitată să adere la Consiliul Europei (CoE) prin rezoluţia nr. 37/1993 a Comitetului de Miniştri (CM), adoptată la 4 octombrie 1993.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.