Acasă Anchete Interne Documente false la Aeroprtul Cluj-Napoca

Documente false la Aeroprtul Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

146362 – 18052018 – Poliţiştii de frontieră clujeni au descoperit ascunse în căptuşeala bagajelor de mână ale unor cetățeni din Republica Moldova, cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, care urmau a fi folosite in străinătate.

Evenimentul a avut loc joi, în jurul orei 8.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cluj din Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, când s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, pentru a se îmbarca pe o cursă Cluj-Napoca – Tel Aviv, cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, prezentând la controlul de frontieră paşapoarte moldovenești. În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite şi asupra persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice, care purtau însemnele autorităţilor statului român.

Polițiștii au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare, constatând că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate. Persoanele au declarat că au obţinut documentele româneşti de la un individ a cărui identitate nu o cunosc, din municipiul Iaşi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.