Acasă Social A început ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

A început ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

DISTRIBUIȚI

 146374 – 21052018 –  La 21 mai a început ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă.

”La nivel național, în fiecare zi, prin activitățile pe care le desfășuram, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este sa conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni. O vorbă spune că e mai ieftin să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi Mie nu mi se va întâmpla!, este încă întâlnit.”, susține IGPR.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional se orgenizează SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, în perioada 21-25 mai a.c.. În toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

În București, de luni până joi, începând cu ora 10.30, îi găsiți pe polițiștii Institutului de Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în pasajul din Piața Universității, cu informații interesante și importante pentru fiecare.

Lluni, 21 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar în cadrul acesteia adolescenților li se vor explica măsurile pentru siguranța lor în mediul on-line. Ziua va continua cu ”Fii prietenos, nu fii răutăcios!”, o activitate dedicată preșcolarilor și școlarilor, în cadrul căreia cei mici vor afla ce înseamnă bullying și cum pot evita să fie victime sau agresori.

Marți, 22 mai, este destinată prevenirii delicvenței juvenilă. În parteneriat cu elevii liceului ”Dinu Lipatti”, se va derula activitatea ”Libertatea ta se termina acolo unde începe libertatea celorlalți. Dincolo e delicvență!”.

A treia zi a săptămânii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuință, tâlhării și înșelăciuni), infracțiuni cu impact deosebit, mai ales în rândul seniorilor. ”Bunicii preventivi” este activitatea care va marca ziua.

Urmează o zi – 24 mai – dedicată prevenirii violenței în familie, menită să aducă în conștiința publicul consecințele legale și psihologice ale fenomenului, precum și modalitățile de sprijin ale victimelor. ”Arunci cu umbră” este flashmobul dedicat prevenirii violenței în familie, realizat în colaborare cu elevii Liceului de Coregrafie. La această activitate vor participa și victime ale violenței în familie.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu evenimentul ”Autoturisme în siguranță” , dedicat siguranței rutiere. Fiecare dintre noi, fie ca pietoni, conducători auto, motocicliști sau bicicliști, putem contribui la creşterea siguranţei în trafic, prin comportamentul nostru și respectarea regulilor de circulație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.