Acasă Uncategorized Afumati, Ilfov: Chinezii si turcii s-au indragostit de Afumati

Afumati, Ilfov: Chinezii si turcii s-au indragostit de Afumati

DISTRIBUIȚI

93020 – 18082010 – Compania China Town Romania intentioneaza sa investeasca 100 milioane de euro pana in 2020 in constructia unui adevarat oras in zona Afumati, care va cuprinde o zona rezidentiala, una de shopping si o alta de business. Investitia este realizata de un grup de investitori chinezi, turci si romani. Desi au anuntat oficial proiectul marti, in prezenta premierului Emil Boc, piatra de temelie a viitorului China Town a fost pusa inca de de anul trecut.

China a finalizat in prima etapa a proiectului cinci linii de magazine de tip showroom, amenajate in noua hale care cuprind 350 de spatii comerciale moderne, iar pana in luna februarie 2011 se vor ridica inca trei hale, care vor conduce la deschiderea unui total de 1.240 de magazine, cu o investitie de 41 milioane de euro.

Pentru a doua etapa a proiectului, investitorii vor aloca peste 50 milioane euro, iar lucrarile vor fi finalizate in perioada 2011 – 2013. Proiectul urmeaza sa cuprinda locuinte, precum si spatii verzi, alei, scoli, gradinite, magazine, restaurante, centre de tratament, hoteluri si depozite. Investitorii spera ca proiectul China Town sa atraga interesul romanilor, atat din punct de vedere turistic, cat mai ales din punct de vedere imobiliar.

Proiectul demarat de China Town Romania seamana izbitor cu cel anuntat in urma cu peste doi ani de grupul Niro, controlat de omul de afaceri Dumitru Nicolae. Acesta prevedea dezvoltarea, in trei faze, a unui oras chinezesc in zona Dragonul Rosu, care ar fi trebuit sa cuprinda spatii comerciale totalizand 300.000 metri patrati, o zona permanenta de expozitie de 100.000 metri patrati, un hotel si o cladire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall si cladiri specifice proiectelor China Town din strainatate. De la lansarea planului, multe dintre investitii anuntate de Niro au ramas doar pe hartie, fiind insa prezente in continuare pe  pagina de internet a societatii.

Mega-proiectul chinezilor a fost salutat marti de premierul Emil Boc care a participat la lansarea oficiala a celei de-a doua faze de constructie a China Town. Boc a amintit ca Romania a fost printre primele tari care au recunoscut China, in 1949, si ca din acel moment cele doua state au derulat relatii eficiente in toate domeniile. “Sunt convins ca proiectul va aduce mai aproape de noi farmecul si miracolul chinezesc. Romanii vor vedea China Town nu numai la televizor, ci vor avea ocazia sa vada si aici”, a spus premierul.

‘Proiectul China Town Romania este un lucru important pentru promovarea relatiilor dintre China si Romania, rodul unei colaborari de succes. Suntem increzatori in economia Romaniei si stiu ca putem trece impreuna peste aceasta etapa’, a declarat , Liu Zengwen, ambasadorul Chinei in Romania. – www.promptmedia.ro, sursa dailybusines.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.