Acasă Uncategorized Alba Iulia: In regiunea “Centru” fost stopata depunerea de proiecte pentru dezvoltarea...

Alba Iulia: In regiunea “Centru” fost stopata depunerea de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor prin Programul REGIO

DISTRIBUIȚI

 – 93347 – 29082010 – Din 27 august  2010, procesul de depunere a cererilor de finanţare la nivelul ADR Centru în cadrul Domeniului Major de Intervenţie (DMI) 4.3. – “Sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor” a fost  suspendat. Până în acest moment, la nivelul regiunii au fost depuse 667 proiecte, care solicită peste 71 milioane euro finanţare nerambursabilă. Potrivit conducerii ADR Centru, decizia de suspendare a acestui

 domeniu de finanţare a fost luată de

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management a Programului  Operaţional Regional (AM POR) şi survine ca urmare a depăşirii de peste trei ori a bugetului de 21,81 milioane de euro alocat acestui domeniu pentru Regiunea Centru.

 

Conducerea ADR Centru afirmă că cererile de finanţare depuse în perioada 9 – 27 august 2010 la agenţiei din Alba Iulia nu mai intră în etapa de verificare preliminară, ca urmare a aceleiaşi decizii a AMPOR, ceea ce înseamnă că aceste solicitări nu vor fi evaluate, rămânând în lista de rezervă a acestui domeniu de finanţare. Reluarea procesului de evaluare a acestor proiecte va face obiectul unei analize la nivelul AMPOR asupra disponibilităţii fondurilor alocate Regiunii de dezvoltare Centru.

Prin acest domeniu al programului REGIO se urmareste dezvoltarea microintreprinderilor productive şi a celor prestatoare de servicii care folosesc potenţialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane etc). Acest obiectiv poate fi atins prin finanţarea microintreprinderilor pentru continuarea procesului de restructurare şi redresare economica a zonelor aflate în declin, îndeosebi din oraşele mici şi mijlocii, întrucat acestea creeaza locuri de muncă şi au flexibilitatea necesară să se adapteze cerinţelor unei economii de piaţă dinamice. 

Dintre cele 667 proiecte depuse la nivelul regiunii, în cadrul unei prime sesiuni de cereri de proiecte, au fost depuse 169 de cereri de finanţare din care au fost deja contractate 76, care solicită peste 5 milioane de euro. Noua sesiune de depunere de proiecte a debutat în data de 23 noiembrie 2009, iar în cadrul acesteia, au fost depuse 468 proiecte, prin care se solicita ca finanţare nerambursabilă aproximativ 57,3 milioane euro, la cursul InforEuro de 4,2654 lei/euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.