Acasă Uncategorized Brasov: Sasha Meret, o viziune romaneasca la New York

Brasov: Sasha Meret, o viziune romaneasca la New York

DISTRIBUIȚI

93205 – 24082010 – In perioada 1 – 15 septembrie, la Café Verona şi Grădina Verona, artistul american de origine romana, Sasha Meret revine in Romania cu expozitia itineranta Reverii urbane, proiect organizat de Depoul de Arta Urbana, Primaria Brasov si Librariile Carturesti, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Centrul Cultural American, Ordinul Arhitectilor din Romania, Fundatia Istorica Romana Firo, Fundatia Ithaka, Zona de Creatie si Green Hours. Proiectul Reverii urbane inglobeaza lucrari artistice cu tehnica si stiluri diferite in prim planul carora troneaza New York-ul, ca Facator de nouri (proiectie video), vazut in paralela de timp 1959 – 2009 (fotografie), ca leagan al traditiilor rurale (Urbanus Currus – propunere de monument: caruta taraneasca din lemn acoperita integral cu oglinzi) si ca forma arhetipala (desene grafice, Schite de urbanism utopic din Galaxia XYZ). Lucrarile din cadrul Reveriilor urbane vor fi expuse la Brasov in Piata Sfatului, la libraria Carturesti si la Bistro de l`Arte. Invitatul lui Sasha Meret din Romania este artistul video Cinty Ionescu. Vernisajul va avea loc pe data de 2 septembrie ora 19.00 la Cafe Verona.

Provenite din atelierul lui stabilit in New Yor, lucrarile lui Sasha Meret penduleaza între figurativ şi abstract si reflecta propriile explorări spirituale, îmbinând  simbolismul ezoteric european, african şi oriental într-un limbaj vizual foarte personal. Lucrarile lui combina o mare varietate de tehnici si stiluri de la pictura si tehnici de gravura, sculptura si xilogravura, monotipii, fotografie si pana la arta digitala.

Foarte cunoscute in Statele Unite, China, Japonia si Europa, lucrarile lui fac parte din colectii precum Pfizer, Sony Corporation, Joyce-Gilmore Mertz Foundation, Pall Corporation, Muzeul Naito, Fundatia Art Lin YuNu, Fundatia Culturala Romana, Queens Museum cat si din colectii de corporatii si particulare din SUA, Franta, Japonia, Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Norvegia.

Mai putin cunoscut in Romania, Sasha Meret a colaborat peste 20 de ani ca ilustrator saptamanal  la publicatii precum „The New York Times”, „International Herald Tribune”, Washington Post” si a ilustrat carti pentru prestisgioase edituri. Si mai putini stiu ca Sasha Meret s-a nascut si a copilarit in  Romania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.