Acasă Uncategorized Bucuresti: 1050 de someri din regiunile Sud Muntenia şi Sud Vest vor...

Bucuresti: 1050 de someri din regiunile Sud Muntenia şi Sud Vest vor participa la programe de formare profesionala

DISTRIBUIȚI

93281 – 26082010 – Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel Alfa”, în calitate de solicitant, şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Siveco Romania SA, în calitate de parteneri, în cadrul proiectului “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, având o perioadă de implementare 36 de luni, cu o valoare totală de 13.506.130 lei, anunţă demararea activităţilor începând cu data de 01.06.2010.

Proiectul îşi propune să faciliteze integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă a unui număr de 1050 de şomeri, şomeri tineri, şomeri de lungă durată şi şomeri peste 45 de ani din regiunile Sud-Muntenia şi Sud-Vest, în următorii trei ani. Persoanele fără loc de muncă vor putea beneficia de programe de calificare şi recalificare selectate în funcţie de evoluţia pieţei muncii din regiunile vizate. 238 de persoane din grupul ţintă vor beneficia pe lângă formare profesională de bază şi de instruire specifică privind iniţierea în utilizarea instrumentelor informatice.

Pe parcursul celor trei ani de implementare a proiectului vor fi realizate 3 studii privind identificarea nevoilor de formare din regiunile vizate. În funcţie de nevoile identificate vor fi organizate 92 de programe de formare profesională, obiectivul fiind ca 25% dintre şomerii certificaţi în cadrul programelor de formare profesională să-şi găsească un loc de muncă în următoarele şase luni după încheierea cursului.

Cursurile de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare se vor axa pe meseriile identificate în studiile de analiza  a cererilor de meserii de pe piaţa muncii. Cursurile se vor desfăşura în oraşele Râmnicu Vâlcea, Călăraşi şi Turnu Măgurele. Accesul la cursurile de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare este gratuit datorită cofinanţării oferite de Fondul Social European.

În cadrul proiectului va fi dezvoltat un portal de diseminare a informaţiilor, ce va reprezenta un mijloc important de comunicare între persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi potenţialii angajatori din mediul public şi privat. Portalul va prezenta informaţii despre şomeri (CV-uri, competenţe, cursuri, activităţi desfăşurate până în momentul angajării, etc), dar şi locurile de muncă disponibile din regiunile vizate. Astfel, şomerii implicaţi în proiect vor putea să aplice pentru posturile vacante iar angajatorii vor putea selecta dintr-o bază de date extinsă. Portalul va găzdui de asemenea secţiuni dedicate informaţiilor generale despre piaţa muncii şi un forum unde cei interesaţi vor putea obţine răspunsuri la întrebări legate de orientarea profesională.

Proiectul care pe termen lung va genera creşterea gradului de ocupare a grupului ţintă şi reducerea şomajului de lungă durată este complementar cu Strategia Naţională pentru Ocuparea  Forţei de Muncă şi Strategia pentru formare profesională continuă.

Prin implementarea acestui proiect se promovează atingerea obiectivului general al POSDRU prin promovarea măsurilor active de ocupare şi furnizarea de programe de formare continuă corelate cu piaţa muncii adresate persoanelor fără un loc de muncă şi contribuie astfel la diminuarea efectelor crizei economice şi reducerea şomajului în regiunile vizate. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.