Acasă Uncategorized Bucuresti: Agentia Nationala pentru Ameliorare, Selectie si Reproductie in Zootehnie ramane fara...

Bucuresti: Agentia Nationala pentru Ameliorare, Selectie si Reproductie in Zootehnie ramane fara doua treimi din posturi si fara sase centre regionale

DISTRIBUIȚI

92870 – 12082010 – Agenţia Naţională pentru Ameliorare, Selecţie şi Reproducţie în Zootehnie ”Prof. Dr. G.K. Constantinescu” va fi reorganizată şi îşi va reduce personalul, urmând ca numărul de posturi din cadrul acestei instituţii să fie diminuat cu 552 de posturi, potrivit unei hotărâri de guvern aprobate în şedinţa de miercuri, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru.

Astfel, numărul total de posturi al agenţiei va fi redus de la 854 la 302.  Din cele 552 de posturi reduse, 461 sunt ocupate şi 91sunt vacante. Economia cu cheltuielile de personal rezultată este de 15.348.000 lei pe an, ceea ce reprezintă 3,39 % din bugetul cheltuielilor de personal al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Aceasta este ultima etapă legislativă în procesul de restructurare şi reorganizare a Ministerului Agriculturii, având în vedere necesitatea reducerii cheltuielilor cu personalul în administraţia publică”, a declarat ministrul Agriculturii.

Actul normativ are în vedere, totodată, desfiinţarea centrelor regionale pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, cu personalitate juridică, din Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Dolj, Arad, Cluj şi Braşov.

Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie ”Prof. Dr. G.K. Constantinescu” funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi are ca obiect de activitate identificarea, evaluarea, conservarea şi protecţia patrimoniului genetic naţional din zootehnie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.