Acasă Uncategorized Bucuresti: Banca Nationala, somata sa ancheteze cazul bancii Credit Europe

Bucuresti: Banca Nationala, somata sa ancheteze cazul bancii Credit Europe

DISTRIBUIȚI

92972 – 16082010 – Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu cere Băncii Naţionale declanşarea neîntîrziată a unei anchete proprii în cazul băncii Credit Europe, protagonista unui scandal de proporţii după ce s-a descoperit că mulţi clienţi au fost lăsaţi fără bani de către angajaţi ai acesteia.

”Întrucât, până la ora actuală, cca. 40 de persoane au constatat dispariţia banilor din conturile deschise la sucursala din Braşov a Credit Europe Bank, prejudiciul ridicându-se la peste 2 milioane de euro, solicit Băncii Naţionale a României să demareze o anchetă proprie atât la sucursala în cauză cât şi la celelalte sedii din ţară ale Credit Europe Bank şi să facă publice constatările ulterioare, pentru a şti dacă este vorba de un fenomen izolat sau, din contră, de unul generalizat” se arată într-un comunicat de presă al deputatului, postat pe blogul propriu.

”Cu această ocazie atrag atenţia asupra deficitului de încredere în sistemul bancar pe care astfel de situaţii îl întreţin, în primul rând prin gestionarea situaţiei de criză într-un mod neprofesionist şi ezitant. Este inadmisibil ca acest tip de furt, aproape instituţionalizat, să prolifereze, deorece, din experienţa anterioară, consecinţele pot fi drastice, mai ales în condiţiile actuale când traversăm o perioadă de acută instabilitate economică, perioadă în care încrederea oamenilor în sistemul bancar trebuie cultivată şi întărită, iar nu spulberată. Pentru a evita o criză de încredere în sistemul bancar românesc şi pentru a preîntâmpina eventuale retrageri masive de economii, ale populaţiei şi ale companiilor, din conturile bancare, BNR trebuie să extindă controlul şi asupra altor bănci din ţară, iar prin aplicarea riguroasă a legii, să elimine orice suspiciune asupra stabilităţii şi seriozităţii sistemului bancar românesc”, mai spune deputatul PSD. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.