Acasă Uncategorized Bucuresti: Ca de obicei, Boc nu vede si nu stie nimic. El...

Bucuresti: Ca de obicei, Boc nu vede si nu stie nimic. El e doar premier…

DISTRIBUIȚI

93222 – 25082010 – Cu câteva ore înainte ca termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de impozitare de către angajaţii cu venituri din activităţi independente, instituţiile statului se răzgândesc din nou. Cei care au şi carte de muncă nu mai trebuie să plătească asigurări de sănătate pentru drepturile de autor. Mii de români s-au înghesuit astăzi la cozi la ghişee. În total, 500.000 de persoane vor fi obligate să stea lunar la coadă pentru a depune declaraţiile de impozitare şi să plătească dările către stat.

 

 

 

“Nu am această informaţie. Am auzit-o azi (marţi, nr.) spusă doar ca dată şi ca supoziţie. Eu nu am cunoştiinţă despre aşa ceva. Atâta vreme cât situaţia nu există, este doar o afirmaţie… Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situaţia pe care mi-o incovaţi… Va trebui să vină oamenii cu o analiză cerută, pentru că o asemenea afirmaţie pe care aţi auzit-o nu s-a confirmat”, a declarat Boc.
”Aceste afirmaţii trebuie să aibă acoperire. Pentru toate detaliile care ţin de componenta tehnică, ministrul Muncii vă dă detalii. La mine asemenea informaţii, nu au ajuns pe masa Guvernului”, a mai spus premierul.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a hotărâ, pe ultima sută de metri, ca aceia care încasează drepturi de autor pe lângă cartea de muncă nu plătesc asigurările de sănătate şi pentru acestea. Ceilalţi le plătesc conform vechilor prevederi (trimestrial, respectiv anual).

Şi angajaţii care nu obţin venituri din activităţi independente sunt obligaţi să depună o notificare oficială privind faptul că nu au încasat bani în luna precedentă.

Persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala pentru care se platesc contributiile individuale (pensie, somaj si sanatate) trebuie ca pana la 25 august sa depuna trei declaratii, cate una pentru fiecare contributie.

Drumurile lunare vor trebui facute la casa teritoriala de pensii, la agentia de ocupare a fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti sau la casa de asigurari de sanatate. Declaratiile se depun pana la data de 25 a lunii pentru luna anterioara. Daca nu se fac venituri acest lucru trebuie anuntat la cele trei case de asigurari, in termen de 3 zile lucratoare. Cei care realizeaza venituri de natura profesioanala ocazional vor depune declaratiile ori de cate ori realizeaza venituri, pana la data de 25 a lunii pentru luna anterioara. La termenul la care se depun declaratiile vor trebui facute si platile contributiilor individuale pentru asigurarile sociale, asigurarile de somaj. In cazul asigurarilor de sanatate, contributia in procent de 5,5% se va face trimestrial. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.