Acasă Uncategorized Bucuresti: Codul galben de canicula prelungit pana pe 16 august

Bucuresti: Codul galben de canicula prelungit pana pe 16 august

DISTRIBUIȚI

92908 – 13082010 – Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă valabil pentru toată ţara. Astfel, România va fi, de joi până luni inclusiv, sub cod galben de caniculă, cu temperaturi de peste 35 de grade, în special în sud şi est. Meteorologii atrag atenţia că şi indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80.„Până vineri vom avea temperaturi de cel mult 35 de grade, însă de vineri acestea vor putea ajunge până la 39 de grade. Şi indicele de confort termic va fi ridicat, depăşind pragul critic de 80.

 

Probabil canicula se va răspândi treptat, dacă la început zonele vizate vor fi cele din sud-est şi sud-vest, ulterior canicula se poate extinde în toată ţara”, a declarat pentru meteorologul Meda Georgescu, citat de Realitatea.net.

 

Meteorologii avertizează părinţii să nu îşi plimbe bebeluşii în cărucioare în aceste zile, deoarece temperatura de la sol este mult mai mare. „Este de preferat ca părinţii să nu-şi plimbe bebeluşii în cărucioare, deoarece temperatura de la sol poate fi cu 10-15 grade mai mare, astfel bebeluşii respirând un aer încins”, a adăugat Meda Georgescu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.