Acasă Uncategorized Bucuresti: Cristian Preda sustine ca ministrul Sanatatii si primarul Capitalei trebuie sa...

Bucuresti: Cristian Preda sustine ca ministrul Sanatatii si primarul Capitalei trebuie sa demisioneze

DISTRIBUIȚI

93063 – 19082010 – Europarlamentarul PDL Cristian Preda crede că ministrul Sănătăţii şi primarul general al Capitalei trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti.

“Moartea bebeluşilor de la maternitatea Giuleşti pune numeroase probleme: unele de management spitalicesc, incluzând aici şi procedurile în caz de accident, dar şi unele de etică medicală, deoarece e vorba de relaţia medicilor şi a asistentelor cu fiinţe de o fragilitate extremă. Breasla medicilor le va asuma şi pe unele, şi pe celelalte. N-am nicio îndoială în această privinţă”, scrie Cristian Preda, pe blog. “E la mijloc însă şi o problemă de responsabilitate politică”, adugă Preda.. “Moartea de la maternitatea Giuleşti nu e un simplu accident tehnic. Când din maternitate ies cadavre şi nu mame fericite cu prunci în braţe, societatea trăieşte o dramă. Emoţia colectivă o vădeşte. Pentru drame de acest fel plătesc oamenii politici.”

Preda consideră că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, sau primarul general, Sorin Oprescu, trebuie să plătească: “Cred că ministrul Sănătăţii şi primarul nu se pot mulţumi să ceară, respectiv să dispună suspendarea conducerii spitalului. Pentru ca societatea să fie convinsă că oamenii politici înţeleg drama petrecută, e nevoie de sacrificarea lor simbolică. Unul dintre ei sau amândoi trebuie să îşi prezinte demisia”, conchide Preda. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.