Acasă Uncategorized Bucuresti: Declaratiile pentru DDA si PFA, depuse on-line de la sfarsitul lunii...

Bucuresti: Declaratiile pentru DDA si PFA, depuse on-line de la sfarsitul lunii septembrie

DISTRIBUIȚI

93270 – 26082010 – Persoanele care obțin venituri din activități independente vor putea depune on-line declarațiile pentru pensii și șomaj, plățile putându-se efectua și prin intermediul site-ului e-Romania, de la sfârșitul lunii septembrie. ”Sistemul este în curs de execuție, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor. Termenul este sfârșitul lunii septembrie, probabil pe 25”, a spus ministrul Șeitan în cadrul unei conferințe de presă.

Dintre cei care ar fi trebuit să își depună declarațiile de impunere pentru veniturile din activități independente

 

 

 

 

doar 10% au ajuns la ghișeele instituțiilor susține ministrul Muncii.

Numărul celor care au venit, din total, nu reprezintă față de un potențial de câteva sute de oamenii ce lucrează pe drepturi de autor, PFA, convenții civile, decât  5 – 10%”, a spus Șeitan.

Ministrul a reamintit că nu vor fi date amenzi celor care în această săptămână sau săptămâna următoare vor depune declarațiile. ”Sunt situații de forță majoră, în care o persoană nu poate să vină sau să plătească și nu o să dai amenzi în cazul în care o persoană întârzie o zi sau două din motive obiective”, susține ministrul.

Șeitan a mai precizat că declarațiile nu trebuie făcute în fiecare lună, așa cum s-ar fi putut înțelege, ci o singură dată, urmând ca, ulterior, acestea să fie modificate în cazul în care există schimbări în datele sau veniturile persoanei respective.

Potrivit lui Mihai Șeitan se va face o comparație între registrele CNPAS și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a verifica dacă există persoane care au depus ambele declarații. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.