Acasă Uncategorized Bucuresti: Desi poate fi atinsa, tinta de deficit bugetar este riscanta pentru...

Bucuresti: Desi poate fi atinsa, tinta de deficit bugetar este riscanta pentru Romania

DISTRIBUIȚI

92996 – 17082010 – Consiliul Fiscal a avertizat că proiectul de rectificare a bugetului pe 2010 nu respectă principiile transparenței, stabilității și echității. Principiul transparenței nu este respectat pentru că revizuirile majore ale unor capitole de venituri, în special veniturile nefiscale, și de cheltuieli nu sunt însoțite de note explicative privind sursele revizuirii și ipotezele luate în calcul. Consiliul Fiscal susține că Guvernul are obligația de a asigura predictibilitatea fiscală pe termen mediu pentru a menține stabilitatea. 

 

 

Membrii consiliului apreciază că deși tinta de deficit de 6,8% din PIB pentru 2010, poate fi atinsă, comportă riscuri semnificative. 

Consiliul Fiscal este format din cinci membri şi are rolul de a eva­lua politica fiscal-bugetară a Guvernului, conform legii responsabilităţii fiscale. Consiliul Fiscal analizează şi propune recomandări asupra prognozelor macroeconomice oficiale, precum şi asupra strategiei fiscal-bugetare. Instituţia are şi rolul de a evalua performanţele fiscal-bugetare ale Guvernului în raport cu gradul de îndeplinire a ţintelor trimestriale din buget. Totodată, Consiliul Fiscal analizează şi elaborează opinii şi recomandări înainte de aprobarea de către Guvern şi înainte de transmiterea către Parlament asupra legilor bugetare anuale a rectificărilor bugetare, cât şi asupra altor iniţiative legislative care pot avea un impact asupra volumului cheltuielilor bugetare www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.