Acasă Uncategorized Bucuresti: Doi copii nascuti in inchisoare vor fi botezati de episcopul-vicar...

Bucuresti: Doi copii nascuti in inchisoare vor fi botezati de episcopul-vicar al Bucurestilor la Penitenciarul Rahova

DISTRIBUIȚI

92846 – 11082010 – În data de 12 august 2010, începând cu orele 9.30, în biserica aflată în incinta Penitenciarul Bucureşti-Rahova,  doi copii născuţi în perioada de detenţie a mamelor vor primi Sfânta taină a Botezului.

Slujba va fi oficiată de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul – episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, iar naşele celor două fetiţe (în vârstă de 4 şi 5 luni) vor fi două angajate ale Penitenciarului Spital Rahova, respectiv Penitenciarul Rahova.

Mamele celor două fetiţe se află în custodia Spitalului Penitenciar Rahova, iar în astfel de situaţii, art.52 din Legea nr.275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal modificată şi completată prin Legea  nr. 83 din 13 mai 2010 prevede următoarele:

(1) Femeile condamnate la pedepse privative de libertate, care sunt însărcinate, beneficiază de asistenţă medicală prenatală şi postnatală, luându-se măsuri pentru ca naşterea să aibă loc în afara penitenciarului. Administraţia penitenciarului ia măsuri pentru ca persoana condamnată, la solicitarea acesteia, să îşi poată îngriji copilul până la vârsta de un an.

(2) La împlinirea vârstei de un an sau anterior, copilul poate fi dat în îngrijire, cu acordul mamei, familiei sau persoanei indicate de aceasta.

(3) În cazul în care copilul nu poate fi dat în îngrijirea familiei sau persoanei indicate de mamă, acesta poate fi încredinţat pe toată durata de detenţie a mamei, cu acordul acesteia, unei instituţii specializate, cu înştiinţarea autorităţilor competente pentru protecţia copilului.

În acest moment, în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova se află în îngrijirea mamelor 5 copii cu vârsta de până la un an, precizează un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.