Acasă Uncategorized Bucuresti: Doi ilfoveni au fost arestati pentru mita de 1.000 de euro...

Bucuresti: Doi ilfoveni au fost arestati pentru mita de 1.000 de euro in schimbul promisiunii de angajare in MAI

DISTRIBUIȚI

93010 – 17082010 – Doi cetăţeni din judeţul Ilfov au fost arestaţi, marţi de către Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, sub învinuirea de trafic de influenţă, după ce au pretins şi primit suma de 1.000 euro contra promisiunii de a interveni pentru angajarea unei persoane într-o structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

            În fapt, pe 4 august a.c., un bărbat a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean pentru Judeţul Ilfov, împotriva lui M. Alexandru, de 38 de ani, şi M. Camelia, de 41 ani, în care arăta că a plătit acestora suma de 1.000 de euro pentru a fi angajat, prin influenţa lui M. Alexandru, în cadrul unei structuri M.A.I..

            Ulterior inculpaţii i-au solicitat alţi 300 de euro pentru finalizarea procedurilor de angajare.

            Urmare a activităţilor întreprinse de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ilfov, cu sprijinul ofiţerilor Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, al lucrătorilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) şi Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) au fost depistaţi inculpaţii.

Totodată, pe 16 august a.c. a fost efectuată o percheziţie domiciliară la adresa la care aceştia locuiau fără forme legale şi au fost puse în aplicare mandatele de aducere emise de parchetul competent.

            Tot pe 16 august, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea celor doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, fapte pentru care sunt în prezent cercetaţi în stare de arest preventiv. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.